Loviisa

Loviisan seudun Suom Venäjäseura ry

100 vuotta itsenäisyyttä Venäjän naapurissa

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Suomi-Venäjä Seura tekee ympäri Suomea erilaisia tilaisuuksia, joissa yhteistä naapuruutta Venäjän kanssa tarkastellaan eri näkökulmista. Tarjolla on niin kulttuuritapahtumia, keskustelutilaisuuksia, luentoja, näyttelyitä kuin matkoja. Naapuruutta käsitellään paitsi historian, myös nykypäivän ja tulevaisuuden kautta. Tapahtumasarjamme täydentyy kokoajan. Loviisan merkittävimmän osa loviisan venäjä yhteistyöstä on Loviisan ydinvoimalaitos joka otettiin käyttöön vuonna 1977, jolloin Loviisa 1 valmistui sähköntuotantoon. Kolme vuotta myöhemmin vuonna 1980 otettiin käyttöön Loviisa 2. Voimalaitosprosessin pääkomponentit, reaktorin apulaitteineen ja turbiinit toimitti neuvostoliittolainen Atomenergoexport. Venäläisessä ydinvoimalaitos-suunnittelussa on myös sanottu olleen aika ennen Loviisaa ja Loviisan jälkeen, niin paljon suomalaiset esittivät venäläisille turvallisuutta koskevia vaatimuksia. Tämä yhteistyö on vaikuttanut kulttuuriyhteistyöhön venäläisten kanssa. 

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/02/18/suomi-siirtyi-ydinenergiaan-itan...

Kansalaistason yhteydet ja kulttuuriyhteistyö Venäjän kanssa on erittäin tärkeää nykyisessä haastavassa tilanteessa. On tärkeää, että pidämme yllä kulttuuridialogia. Tänä vuonna Loviisalaiset Suomi-Venäjä Seuran aktiiviväki ovat joukolla ottaneet vuosiviisumin ja näin ajatuksena vapaampaan käyntiinn Venäjällä ja ensimmäinen matkamme alkaa jo 19.5.2017 ja monia muita on nyt suunnittelulistalla.

 

                                 Paikallinen ystävyysseura toimii

 


 

 

.Loviisan seudun Venäjä-seura toimii paikallisesti edistäen suvaitsevaisuutta ja monikansallisuutta. Tuomme esiin venäläistä kulttuuria ja vaalimme ystävyyssuhteita, samalla haluamme edistää matkailua ja kaupallista kanssakäymistä sekä venäjän kielen opiskelua.

2011
Vuoden kohokohtia olivat Lumihiutaletanssit palokunnantalolla, Piirikokous Loviisassa, Moon River Jazz Ruukissa ja Bagatitsa-kasakkakonsertti Savoy teatterissa.

2012
2012 vuoden toiminta pyörähti käyntiin Privet Joulupukki-tapahtumalla Ruukissa. Lokakuussa oli  mm.Jazz tapahtuma perinteisessä Degerby Hotellissa 27.11.2012 klo 18.00  (kts fallingrussianjazz), Kalakisa lähiosastojen kanssa oli syyskuun 15 päivä Aluddenissa  Haruddintie  9 klo 14- 22  Missä loviisa voitti noin kolmen kilon kalasaaliilla ja tehtiin Pietarin risteily oli  5.-7.6.2012 joka oli suoranainen menestys katso venäjäseuran blogia http://www.venajaseura.com/blogi

2013

2013 Loviisan seudun venäjä seura ry:n päätapahtuma oli Ros-Fin Art näyttely ruukissa tallinvintillä elokuussa 17.8 kestäen 10 päivää. Näyttelyn teema oli Viipuri ja niin taideteokset oli enemmän viipuripainotteisia. Kalakilpa oli kotkassa mielenkiintoinen Kotkan kaksi kalaa oli enemmän kuin Loviisan yksi kala mutta ilmat oli hyvät ja hauskaa oli kalastajilla kotkan rannoilla.

2014

Toukokuussa kävimme loviisan taideyhdistyksen kanssa Viipurissa. Matka oli menestys monelta osin kävimme uuditetussa alver aallon kirjastossa ja erilaisisssa taidenäyttelyissä. Jäsenemme ja vieraamme olivat tyytyväisiä matkaan

Juhlavuonna 70 loviisan seutu heittäytyi 70 lukulaiseksi milloin loviisassa tapahtui paljon.

James Bond saapui Loviisan seudun Venäjä seuran ry 70v. Juhlaan elokuun 9. päivä.

Tapahtuma oli ilmainen.
Venäläinen James Bond Rock band tanssitti ja soitti niin itäisen että läntisen rokin sointuja koko illan.

2015

Olimme näkyvästi mukana merihenkisessä ympäristössä.

Osallistuimme  Small Ship Race  venefestivaalille omalla venäläisellä joukkueellamme ja Lacuna Combi "kahveleilla" heinäkuussa ja elokuussa olimme suomen edustajina Orenbaunin merifestivaalissa elokuun lopussa. Ajan hengen mukaisesesti aiheena oli 30 miles hanke, joka on 2016 alkanut http://www.merikotka.fi/projekti/kaynnissa-olevat/30-miles/

2016

Järjestimme Saunaillan kvarnudden saunatiloissa Perjantaina 10.6. klo 18  suomalais-venäläisen saunakerhoilun merkeissä.

Dunaevskiy Orchestra Loviisan ruukissa 14.8.2016 klo 15

Venäläisen populaarimusiikin ystävien juhla jatkuu perinteisesti Ruukinmyllyn ulkolavalla Kymijoella.

Pietarilaisen Dunaevskiy Orchestran soittama rock & roll, jazz ja funk on täynnä lämmintä huumoria, ironiaa ja elämäniloa. Yhtyeen tutkaparin muodostavat bändin johtohahmo, karismaattinen Konstantin Dunaevskij ja upean viehättävä Gulnara Giljazova.

Bändin jäsenillä on teatteri- ja konservatoriotausta. Tämä näkyy erittäin hienosti yhtyeelle ominaisessa teatraalisessa lavashowssa. Bändillä on ilmestynyt jo kaksi levyä, ja kolmas on tulossa ensi syksynä.

Dunaevskiy Orchestra on pidetty ja tunnettu esiintyjä Pietarin klubeilla ja festareilla, ja nyt meillä suomalaisilla on mys mahdollisuus nauttia yhtyeen luomasta ainutlaatuisen iloisesta tunnelmasta.

Tapahtuma on ilmainen!  Tervetuloa

                 Dunaevskiy Orchestra

Ruukinmyllyn tapahtuma elokuun 14 fb

2017 Suomen 100 vuotis juhlavuonna keskitymme matkailuun venäjällä.

Loviisalaiset aktiiviväki otti toukokuussa joukolla vuosiviisumit ja  19.5.2017 käymme Viipurissa kokeilemassa niiden toimivuutta ja suunnittelemme vastaavaa Pietarin matkaa lähiaikoina. Karjalan alue kiinnostavat ja niin monet kulttuurikaupungit, joten matkailua riittää.

Elokuussa kumminkin tuotamme musiikkiesityksen Alla Pugacheva mielessä. Tiedä mitä tapahtuu.

                     Loviisan seudun Venäjä-seuran hallitus

                         venajaseura@loviisalainen.com

  •                    Jarmo Holopainen, pj.   p. 0400474913
  •                    Rauni Eteläsaari, siht.   p. 0407458807
  •                    Maarit Hämäläinen vpj. p. 0407193637
  •                    Anneli Hannula
  •                    Aino Kalliokuusi
  •                    Tenho Kupiainen
  •                    Vesa Viljanen-Siekkinen
  •                   
  •                    
  •                    
LiiteKoko
4070_001.pdf150.94 Kt
Lovari.JPG251.52 Kt
Venäjä_rokkaa_Lovari.jpg344.02 Kt
Pietari.JPG106.51 Kt
Dunaevskiy Orchestra.pdf745.08 Kt