Sergei Dovlatov teemana Käpylän kirjastoillassa

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
03.02.2015 18:00 - 19:30
Tapahtumapaikka: 
Käpylän kirjasto, os. Väinölänkatu 5

Kirjastoillassa  vierailee suomentaja Pauli Tapio, joka on suomentanut Sergei Dovlatovin teokset Matkalaukku, Meikäläiset ja uusimpana Haarakonttori. Pauli on myös palkittu suomennoksistaan!

Sergei Dovlatov (1941–1990) on venäläisen kirjallisuuden moderni klassikko, jonka teoksia on käännetty yli 25 kielelle. Neuvostokriittinen kirjailija ei saanut kotimaassaan julki kuin kaksi novellia. Vuonna 1978 viranomaisten painostama Dovlatov emigroitui Yhdysvaltoihin, jossa eli kuolemaansa saakka. Lännessä ilmestyivät alun perin myös kaikki hänen teoksensa, joista Haarakonttori on viimeinen.
Synnyinmaataan laajalti nähnyt Dovlatov on erityisen kiinnostava juuri Neuvostoliiton kuvaajana. Dovlatov näkee reaalisosialistisen todellisuuden ennen kaikkea absurdina. Myös itseään hän kuvaa ironisesti, vaikka olisi kokemustensa perusteella voinut helposti esiintyä toisinajattelun marttyyrina.
Kirjailija Marja-Leena Mikkola on mukana illassa ja kertoo, mitä nyky-Venäjällä ajatellaan Sergei Dovlatovista. Dovlatov –suomennoksia voi myös ostaa illan aikana.
Tarjolla kahvia/teetä ja keksejä. Tervetuloa!