Suomen ja Pietarin PENn puheenjohtajat kohtaavat

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
30.10.2017 17:00 - 18:30
Tapahtumapaikka: 
Kulttuurikeskus Caisa, Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14, Helsinki

Suomen ja Pietarin PENin puheenjohtajat, tunnetut naiskirjailijat Sirpa Kähkönen ja Jelena Tshizhova  kohtaavat Kirjamessujen jälkilöylyissä Caisassa (Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14, Helsinki).

Jelena Tshizhova (s. 1957), tunnettu venäläinen kirjailija, aloitti kirjailijan uransa vasta 2000-luvulla. Tätä ennen hän opiskeli taloustieteitä (Taloustieteiden tohtori), toimi liikemaailmassa ja opetti englantia. Penin puheenjohtajuuden lisäksi hän on ”Vsemirnoje slovo” (Maailman sana) -aikakausilehden päätoimittaja, prosaisti, esseisti ja kääntäjä. Hänet palkittiin Venäjän BOOKER:lla vuonna 2009 kirjastaan ”Vremja zhenshin” (Naisten aika”). Teoksissaan Jelena kuvaa naisten elämää neuvostoajoista 2000-luvulle. Teoksissa taustalla esiintyy aina hänen kotikaupunkinsa Pietari, jossa kirjailija asuu edelleenkin. Jelena Tshizhova on naimisissa ja hänellä on kaksi tytärtä.

Sirpa Kähkönen (s. 1964) on historiallisiin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin keskittynyt kirjailija ja kolumnisti. Kähkösen teoksissa keskeisiä teemoja ovat siviilien kohtalot kriisiaikoina, lasten ja naisten historia sekä suurten aatteiden ja utopioiden vaikutukset yksilöiden elämään.
Kähkönen on julkaissut kymmenen romaania, joista kolme Finlandia-palkintoehdokkaita, kolme tietoteosta, joista yksi Tieto-Finlandia-ehdokkaana, ja kolme näytelmää. Kähkönen on kirjailijoiden sananvapausjärjestö Suomen PENin puheenjohtaja. Hän on kahminut lukuisia palkintoja uransa aikana, mm.Kirjallisuuden valtionpalkinto 1992, Savonia-palkinto 1999, Otavan kirjasäätiön Veijo Meri -palkinto 2012, Pro-Finlandia -mitali 2015, Suomi-palinto 2016. Sirpa Kähkösellä on yksi tytär.

Tilaisuuteen on VAPAA PÄÄSY!

Tilaisuuden järjestäjät: Suomi-Venäjä-Seura ja Suomen Pen-klubi