Venäläisiä elokuvia Riihimäellä

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
06.12.2014 (Koko päivä) - 08.12.2014 (Koko päivä)
Tapahtumapaikka: 
Elokuvateatteri Kino Sampo, Suokatu 9, Riihimäki

La 6.12. klo 18.00.
Panssarilaiva Potemkin
Elokuva on venäläisen Sergei Eisensteinin vuonna 1925 ohjaama neuvostoliittolainen mykkäelokuva. Sitä on sanottu maailman parhaimmaksi elokuvaksi. Elokuva on kuvitteellinen ja ylistävä kuvaus tapahtumasta, jossa Panssarilaiva Potjomkinin miehistö nousi kapinaan vuonna 1905. Sitä on luonnehdittu yhdeksi kaikkien aikojen vaikuttavimmista propagandaelokuvista.

Su 7.12. klo 14.00
Bim Mustakorva

Tämä koskettava tarina sotaveteraanista ja Bim koirasta kannattaa katsoa aina uudelleen ja uudelleen.
Sotaveteraani Ivan asuu yksikseen ja kirjoittelee satunnaisesti artikkeleita lehtiin. Seuranaan hänellä on uskollinen metsästyskoira Bim, luotettava kumppani jonka kanssa hän käy linnustamassa syksyisin. Kun Ivanin vanha sydänvika alkaa oireilla, hänen on pakko lähteä sairaalaan ja jättää koira naapurien hoitoon. Vapaasti kulkeva Bim lähtee seuraamaan isäntänsä jälkiä, mutta se joutuu pian harhateille ja vieraiden ihmisten armoille.  
Heidän joukostaan löytyy hyväntahtoisia ja avuliaita ihmisiä, mutta toiset taas ovat niin ahneita ja kavalia ettei heiltä riitä sääliä edes ihmisille, saati yksinäiselle koiralle.

Ma 8.12. klo 18.00
Russian Libertine – Venäjän vapain mies  
 
Ari Matikaisen ohjaama elokuva valottaa taustoja Venäjän tämän päivän tapahtumiin kirjailija ja toisinajattelija Viktor Jerofejevin kautta. Jos et pelkää, voit olla vapaa. “Russian Libertine – Venäjän vapain mies" on vaikuttava dokumentti sekä yhdestä kirjailijasta että kokonaisesta kansakunnasta.

Elokuviin on vapaa pääsy
Yhteyshenkilö: (GSM ja email): Pentti Auvinen 0400 925 653, pentti.auvinen@rity.inet.fi Järjestäjä: Suomi-Venäjä-Seuran Riihimäen osasto ja Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo