Anna ja Vladimir - venäläisen sielun tulkit -kirjallisuusluento Kuopiossa

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
25.02.2016 17:00 - 19:00
Tapahtumapaikka: 
Kuopion pääkirjasto, Maaherrankatu 12

Venäläisen kulttuurin viikkoon liittyvä tapahtuma Anna Ahmatovan ja Vladimir Vysotskin teoksista Kuopion pääkirjastolla.

Klo 17 Veijo Tarukannel haastattelee Anneli Heliötä, joka on suomentanut kirjan Anna Ahmatova: Olen äänenne. Kootut runot 1904–1966 (2015). Anna Andrejevna Ahmatova, hieno ja monipuolinen kirjailija, kuului runoilijoiden suureen kvartettiin, jossa hänen lisäkseen olivat Marina Tsvetajeva, Osip Mandelštam ja Boris Pasternak. Ahmatovan huumaava runotuotanto on nyt vihdoinkin suomennettu kokonaisuudessaan. Suuren ja mahtavan käännöstyön on taiteilijan intohimolla suomentanut Anneli Heliö. Työn tuloksena on 840-sivuinen teos, joka sisältää lähes 600-sivua runoja, Ahmatovan laajan elämäkerran sekä ainutlaatuisen Ahmatovan elämästä kertovan valokuvaliitteen. Kirjan kustantaja on Kirjokansi.

Klo 18 Antti Torvinen esittelee eri lähteistä kokoamaansa ja suomentamaansa kirjaa Ystävän laulu – Vladimir Vysotski (2015). Vysotski oli nerokas taiteilija, runoilija ja laulaja. Hän esiintyi paljon konserteissa kaikkialla Neuvostoliitossa ja ulkomailla. Hän osallistui näyttelijänä 30 elokuvaan ja 8 radiokuunnelmaan ja kirjoitti yli 600 runoa. Nykyisin hän on vallanpitäjienkin tunnustuma kulttirunoilija, suoranaisen palvonnan kohde. Tapahtuman järjestää Rosebud-kirjakauppa ja siellä on myynnissä venäläistä kirjallisuutta.