Dostojevskin Idiootti, monologiesitys

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
19.02.2015 18:00 - 20:30
Tapahtumapaikka: 
Kuopio

Idiootti on yhden naisen monologiesitys Fedor Dostojevskin tunnetusta klassikkoromaanista. Se nähdään Satamankulmassa (Minna Canthin katu 4) osana Kuopion venäläisen kulttuurin viikkoa. Liput ovat myynnissä piiritoimistolla ja Tiketissä. 

Esityksessä yksi näyttelijä näyttelee viittä eri roolihenkilöä ja vaihtaa roolejaan lennosta. Esityksen tapahtumat keskittyvät yhden romaanista tutun teeman ympärille ja vievät näin Idiootin tarinaa eteenpäin.

Ruhtinas Myškin palaa Sveitsin parantolasta takasin kotimaahansa Venäjälle. Junassa ruhtinas tapaa Rogožin Parfjonin, joka on matkalla rakastettunsa luo. Tuo rakkauden turmeleva katse syöpyy ruhtinaan mieleen, ja nuo silmät seuraavat ruhtinasta loppuun saakka.

Idiootti on tragedia rakkaudesta. Rakkaudesta rahaan, valtaan, toiseen ihmiseen, itseensä. Jos rakkaus on taistelua, kenen puolesta me taistelemme – rakkaamme vaiko itsemme?

Tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun Pietariin.

”Ne silmät tuijottavat minua, ikään kuin vaanivat; vetävät puoleensa, minua alkaa heikottaa ja pelkään saavani kohtauksen.”

Esityksen kesto 1h, jonka jälkeen mahdollisuus osallistua työpajaan ja keskusteluun teoksen aiheesta.Työpajassa osallistujat pääsevät syventymään lisää Idiootin tarinaan esityksen ohjaajan sekä näyttelijän kanssa. Työpajassa yhdistyvät keskustelu sekä toiminnalliset ja draamalliset harjoitteet.

Olli Kuukasjärven suomennoksen pohjalta
dramatisoinut ja ohjannut Sanja Laaninen
Rooleissa Heidi Haiko
Äänisuunnittelu Tuukka Myllymäki
K12

Liput 15/10 € (opiskelijat, Suomi-Venäjä-Seuran jäsenet ja eläkeläiset) Venäjä-seuran piiritoimistolta: Puijonkatu 9 B 20, (017) 369 4460, ita-suomi(at)venajaseura.com. Tarkista aukioloaikamme täältä.
Liput myös Tiketistä

Esitys on suomenkielinen. Yhteistyössä Satamankulma.

Tapahtuma on osa venäläisen kulttuurin viikkoa.