Karjalan kansallisen teatterin Kivikirja-esitys

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
14.10.2015 19:00 - 21:00
Tapahtumapaikka: 
Joensuun kaupunginteatteri

Karjalan kansallinen teatteri (Petroskoi) tekee Joensuuhun vierailuesityksen, joka pohjautuu Aleksandr Linevskin Kivikirjan sivuja- teokseen. Ohjelmistossa on vain yksi esitys ke 14.10. klo 19. Kesto 1t 30min, ilman väliaikaa. Liput 12/10/8 €.

Venäläinen kirjailija ja tiedemies Aleksandr Linevski kirjoitti vuonna 1939 kirjan nuoren tietäjän vaarallisista seikkailuista. Linevskin innoittajina toimivat mm. karjalaiset kalliopiirrokset, jotka sijoittuvat esihistorialliseen aikaan ennen kirjoitustaidon käyttöönottoa.

Kivikirja-näytelmässä on säilytetty kirjan tapahtumien aika ja paikka, ja päähenkilönä on edelleen poika nimeltä Ljok. Nuori Ljok ei tiedä omistavansa piileviä kykyjä, ennen kuin pojan heimolaiset pakottavat hänet tietäjän rooliin. Mystisten voimien avulla poika kehittää itsessään yliluonnollisia kykyjä ja rupeaa välittämään viestejä ihmisten ja henkimaailman välillä. Nuori tietäjä joutuu samalla vaikean valinnan eteen: pysyäkö omana itsenään vai elääkö heimonsa tapojen mukaan? Voiko väkipakolla pakottaminen tuoda ihmiselle onnea vai tuhoaako pahuus jokaisen, riippumatta siitä kuinka voimakas hän on?

Lisätietoa ja varaukset: www.kaupunginteatteri.jns.fi/ohjelmisto/kivikirja.

HUOM!
Joensuun Venäjän ystävät ry esittelee toimintaansa ke 14.10. 2015 Kivikirja-esityksen yhteydessä teatterin 2. kerroksen yleisölämpiössä.
Lisätietoja
http://venajanystavat.blogspot.fi/