Kino-Helmikuu-elokuvafestivaali Kuopiossa 17.2.

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
17.02.2017 17:00 - 19:05
Tapahtumapaikka: 
Kuvakukko, Vuorikatu 27

PE 17.2.
Klo 17 Kino-Helmikuu-elokuvafestivaali Kuvakukossa (Vuorikatu 27)
Expiation (Iskuplenije).

Elokuvan esityskieli on venäjä ja se on tekstitetty englanniksi.
Ohjaaja: Aleksandr Proshkin
Laji: Sotaelokuva, draama, historiallinen elokuva
Kesto: 2 h 3 min
Vuosi: 2012
Rooleissa: Viktoria Romanenko, Rinal Muhametov, Andrei Panin, Tatjana Jakovenko, Viktor Suhorukov, Sergei Dreiden, Jekaterina Volkova, Natalja Morozova, Alisher Umarov, Nikolai Buteinin

Tapahtumat lähtevät käyntiin toisen maailmansodan jälkeen vuoden 1946 jouluna eteläisessä kaupungissa, jossa vielä jokin aikaa sitten ihmiset elelivät täydessä sovussa kansallisuuksiin katsomatta. Sota synnytti loputonta tuskaa ja epäinhimillistä alhaisuutta. Sodan jälkeinen elämäkin on täysin raunioina, on nälkää ja köyhyyttä, silkkaa kärsimystä.

Tiskaaja, sankarilentäjän leski, varastaa miliisien ruokalasta, jotta voisi ruokkia kuusitoistavuotiaan tyttärensä Sashenkan ja kaksi kulkuria, jotka hyvää hyvyyttään majoittaa omaan taloonsa. Tämän lisäksi hän aloittaa suhteen kulttuuritalon työntekijän kanssa. Tytär-Sashenka vihaa äitiään ja hyvänä nuorisoliittolaisena ilmiantaa tämän. Äiti joutuu vankilaan istumaan tuomiotaan… Kaikki muuttuu, kun kylään palaa lyhyelle lomalle luutnantti August haudatakseen Hitlerin hyökkäyksen aikaan kengänkiillottaja Shumin toimesta julmasti surmatut vanhempansa. August hautoo kostoa, mutta murhaaja onkin joutunut vankileirille ja sairastaa vakavaa tautia. Augustin pelastaa itsemurhalta häneen rakastunut Sashenka. Rakkaus muuttaa kaiken. Lopulta syntyy myös anteeksianto ja ymmärrys äidin ja tyttären välillä.

Kino-Helmikuu-elokuvafestivaali on osa Venäläisen kulttuurin viikon ohjelmaa.