Musiikkitapahtuma "Alla Karjalaisen kuun..."

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
12.08.2015 19:00 - 23:59
Tapahtumapaikka: 
Kitee, Puhoksen seurojen talo

Suomi-Venäjä-Seuran Kiteen osasto järjestää Puhoksen Seurojentalolla monipuolisen musiikkitapahtuman, joka käynnistyy petroskoilaisten taiteilijoiden upealla konsertilla, jossa Euroopassakin suosittu Exprompt-kvartetti tekee haikea repäisevän musiikkimatkan maailman ympäri, ja monien jo tuntema upea Marina Zharkevich avaa pianistinsa kanssa portit venäläisten romanssien ruusunpunaiseen puutarhaan.

Konsertin jälkeen salin lattia tyhjennetään tanssikansaa varten. Exprompt-kvartetti vastaa yhden 45-minuuttisen tahdeista ja Marina Zharkevich täyttää kaikki tauot ikivihreillä venäläisillä tangoilla ja valsseilla. Loppuillan tanssirytmeistä vastaavat itä-suomalaisten suosikit Timo Hacklin (hanuri) ja Jarmo Tuuri (koskettimet ja laulu).

Suomi-Venäjä-Seuran Kiteen osasto kutsuu Puhoksen romanttiselle Seurojentalolle kauniiseen karjalaiseen järvimaisemaan paitsi oman osastonsa, muiden Keski-Karjalan, Itä-Suomen piirin ja koko maan SVS:n jäsenet, myös kaikki lähiseudun vakinaiset ja kesäasukkaat sekä ohikulkijat! Pääsymaksu koko illalle on vain 15 €, ja sillä voi kuunnella upean konsertin, tanssia kolme tuntia eri orkestereiden ja solistien tahdissa ja nauttia kupillisen kahvia, teetä tai mehua leivonnaisen kera yläkerran kahviossa.

Eksprompt-kvartetti on soittanut yhdessä jo liki kaksikymmentä vuotta, ja se on hioutunut saumattomasti yhteen virtuoottiseksi instrumentaalimusiikin tulkiksi. Venäläisestä kansansoitinkokoonpanostaan huolimatta yhtyeen ohjelmisto kattaa musiikin lähes kaikki lajit klassisesta oopperasta kansanmusiikin ja svengaavan jazzin kautta tanssimusiikkiin saakka. Yhtye on voittanut kovia kansainvälisiä maailmanmusiikkikilpailuja Euroopassa ja valloittihan se yleisön ja kriitikot puolelleen myös kesän 2009 "Laulu Yhdistää"-festareilla Värtsilässä ja Tohmajärvelläkin. Ei ihme, että lehtien kriitikotkin sulivat heidän edessään...

Marina Zharkevich on työskennellyt jo parikymmentä vuotta petroskoilaisen Karjalan Valtiollisen Musiikkiteatterin solistina. Suomea hän on valloittanut niin Haukiputaan Operettiviikkojen monivuotisena subrettitähtenä kuin Värtsilän "Laulu Yhdistää"-festivaalin venäläisen ryhmän vetäjänä ja pääsolistina puhumattakaan kymmenistä upeista konserteista ympäri maan Helsingistä ja Turusta Ivaloon sekä Vaasasta ja Oulusta Kainuuseen ja Keski-Karjalaan. Kaikkialla hän on hurmannut yleisönsä niin upeasti soivalla äänellään kuin hurmaavalla olemuksellaankin. Marinankin repertuaari yltää kirkkomusiikista ja klassisesta romanssien ja kansanlaulujen kautta lastenlauluihin ja ikivihreään tanssimusiikkiin. Marina Zharkevich on myös keski-karjalaisen kulttuurivaihtoon keskittyvän yhdistyksen Solovej'n johtokunnan jäsen.