SUGRI-RAP Iisalmessa

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
11.05.2016 15:00 - 16:00
Tapahtumapaikka: 
Iisalmen pääkirjasto, Kirkkopuistonkatu 9

Mordvalainen OYME ja karjalainen Ondrei esiintyvät Iisalmen pääkirjastossa 11.5. klo 15 osana Suomi-Venäjä-Seuran SUGRI-RAP-kiertuetta. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Neljän naisen muodostama mordvalainen OYME tarkoittaa ersän kielellä sielua. OYME on etnomusiikkia esittävä kokoonpano, jonka musiikillista genreä on soviteltu niin maailmanmusiikin, taiderockin kuin myös elektronisen folkin raameihin. Vauhdikkaalla OYME-kollektiivilla on kansainvälistä mainetta monilta ulkomaalaisilta festivaaleilta niin Unkarista, Virosta kuin Ukrainastakin. Tämä on heidän ensivierailunsa Suomeen. Katso video osoitteessa.

Petroskoissa asuva Andrei Gorškov eli Ondrei on karjalankielinen rap-artisti ja näyttelijä. Rap on kuulunut aunuksenkarjalaisen artistin elämään jo kymmenen vuotta, mutta varsinainen kiinnostus kotiseudun kieleen syntyi muutama vuosi sitten. Hän haluaa tuotannossaan osoittaa, että kieli elää ja voi hyvin, se kehittyy ja että rap toimii vaikka kaunokirjallisessa muodossa. Se ei ole olemassa vain kylissä tai kansanlauluissa, vaan elää nykyisessä yhteiskunnassa. Ondrei on nyt äänittämässä ensimmäistä karjalankielistä albumiaan, johon tekstejä on ollut tekemässä mm. muusikko Santtu Karhu. Toisin kuin kiertueen muut artistit, Ondrei on aiemmin kiertänyt ja esiintynyt ahkerasti Suomessa. Katso video osoitteessa.