SUGRI-RAP Jämsässä

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
14.05.2016 19:00 - 20:00
Tapahtumapaikka: 
Kahvila Akuliina, Jämsän Äijän aukio

Suomi-Venäjä-Seuran järjestämä SUGRI-RAP-kiertue saapuu Jämsän, jossa Jämsänkoski-Venäjä-Seura järjestää heille iltakeikan Jämsän keskustassa Kahvila Akuliinassa klo 19.

Illan aikana esiintyvät:

Neljän naisen muodostama mordvalainen OYME, joka tarkoittaa ersän kielellä sielua. OYME on etnomusiikkia esittävä kokoonpano, jonka musiikillista genreä on soviteltu niin maailmanmusiikin, taiderockin kuin myös elektronisen folkin raameihin. Vauhdikkaalla OYME-kollektiivilla on kansainvälistä mainetta monilta ulkomaalaisilta festivaaleilta niin Unkarista, Virosta kuin Ukrainastakin. Tämä on heidän ensivierailunsa Suomeen. Katso video osoitteessa.

Petroskoissa asuva Andrei Gorškov eli Ondrei on karjalankielinen rap-artisti ja näyttelijä. Rap on kuulunut aunuksenkarjalaisen artistin elämään jo kymmenen vuotta, mutta varsinainen kiinnostus kotiseudun kieleen syntyi muutama vuosi sitten. Hän haluaa tuotannossaan osoittaa, että kieli elää ja voi hyvin, se kehittyy ja että rap toimii vaikka kaunokirjallisessa muodossa. Se ei ole olemassa vain kylissä tai kansanlauluissa, vaan elää nykyisessä yhteiskunnassa. Ondrei on nyt äänittämässä ensimmäistä karjalankielistä albumiaan, johon tekstejä on ollut tekemässä mm. muusikko Santtu Karhu. Toisin kuin kiertueen muut artistit, Ondrei on aiemmin kiertänyt ja esiintynyt ahkerasti Suomessa. Katso video osoitteessa.

Andrei Epaneshnikov on 42-vuotias teatterinäyttelijä, joka tutustui räpin pariin sattumalta: erästä näytelmää varten hän sai käsiinsä kominkielisen tekstin, jota oli tarkoitus sovittaa muusikko Aleksandr Vetoshkinin musiikin tahtiin, mutta yllättäen näyttelijä alkoikin räpätä sitä. Epaneshnikovin neljän kappaleen rap-tuotanto perustuukin tuohon näytelmään nimeltä ”Vasjka-Vintiö”. Näyttelijä kertoo olevansa innoissaan Suomen-kiertueesta ja siitä, että pääsee nuorten pariin tekemään kulttuurivaihtoa suomalais-ugrilaisten kansojen kanssa!