SUGRI-RAP Jämsässä

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
16.05.2016 10:30 - 13:00
Tapahtumapaikka: 
Jämsä, Paunun koulu

Suomi-Venäjä-Seuran järjestämä SUGRI-RAP-kiertue jatkuu Jämsässä Paunun koululla, jossa mordvalainen OYME ja komilainen Andrei esiintyvät klo 10:30 ja 12:15.

Neljän naisen muodostama mordvalainen OYME, joka tarkoittaa ersän kielellä sielua. OYME on etnomusiikkia esittävä kokoonpano, jonka musiikillista genreä on soviteltu niin maailmanmusiikin, taiderockin kuin myös elektronisen folkin raameihin. Vauhdikkaalla OYME-kollektiivilla on kansainvälistä mainetta monilta ulkomaalaisilta festivaaleilta niin Unkarista, Virosta kuin Ukrainastakin. Tämä on heidän ensivierailunsa Suomeen. Katso video osoitteessa.

Andrei Epaneshnikov on 42-vuotias teatterinäyttelijä, joka tutustui räpin pariin sattumalta: erästä näytelmää varten hän sai käsiinsä kominkielisen tekstin, jota oli tarkoitus sovittaa muusikko Aleksandr Vetoshkinin musiikin tahtiin, mutta yllättäen näyttelijä alkoikin räpätä sitä. Epaneshnikovin neljän kappaleen rap-tuotanto perustuukin tuohon näytelmään nimeltä ”Vasjka-Vintiö”. Näyttelijä kertoo olevansa innoissaan Suomen-kiertueesta ja siitä, että pääsee nuorten pariin tekemään kulttuurivaihtoa suomalais-ugrilaisten kansojen kanssa!