Suomen venäläisten taiteilijoiden näyttely Savonlinnassa

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
20.06.2016 18:00 - 19.08.2016 16:00
Tapahtumapaikka: 
Savonlinnan Piippuhalli

Savonlinnan osasto järjestää Suomen venäläisten taiteilijoiden liiton (TRIAD) kanssa taidenäyttelyn Savonlinnan Savonrannalla Piippuhallissa.

Avajaiset on 20.6.
Näyttely "Taidetta matkan varrelta" on auki  21.6. - 19.8. ti - pe klo 11 - 16.
Pääsymaksua ei peritä. Taulunostaja saa näyttelystä taiteilijoiden yhteystiedot.

Savonrannan Piippuhalli avaa ovensa 20. kesäkuuta taiteen ystäville ja kaikille taiteesta kiinnostuneille osoitteessa Sahakuja 8. Taidenäyttely järjestetään tänä kesänä kunnioittaen historian tutkija ja runoilija Mikhail Kostolomovin muistoa, ihmistä, jonka tunnettiin Viipurissa, Pietarissa ja Suomessakin.

Näyttelyn taiteellisena kuraattorina toimii Olga Kopeina, joka osallistui näyttelyn pystyttämiseen jo viime vuonna. Tällä kertaa osallistuvien taiteilijoiden piiri laajeni ja Triadan taiteilijoiden lisäksi näyttelyssä nähdään Maamme Ingermanlandia -näyttelyyn osallistuneiden työt sekä Viipurin Raven -taidetilan taideteoksia. Maamme Ingermanlandia -näyttely sai lämpimän vastaanoton Pietarin Suomen -instituutissa ja Helsingissä.

Savonrannan taidenäyttely sai alkunsa ihanista Suomen kesämaisemista, joissa nautitaan auringon lämmöstä, järvien sinisistä vesistä ja iloitaan aurinkoisista väreistä. Näyttelyssä nähdään maalauksia, grafiikkaa ja käsitöitä. Taiteilijat ovat pyrkineet raikkaan värimaailman kautta välittää kävijöille kesäisen kirkkaan ja optimistisen tunnelman.

Näyttelyssä nähdään erilaisia taidetyylejä ja suuntauksia, taiteilijatiimiin kuluu sekä ammattilaisia että harrastelijoita Suomesta, Viipurista ja Pietarista. Joukossa ovat viime vuonna näyttelyyn osallistuneita Mikhail ja Anna Siimes, Olga Kopeina, Olesia Mospan, Elena Kunets, Eugenia Sapelkina, Elena Gromyko ja paljon muita lahjakkaita taiteilijoita. Uusia nimiä kuullaan ja nähdään näyttelyssä mm. Viipurin ja Pietarin nimekkäitä Inna Demidova, Luca Basyrov, Ksenia Koshkina, Irina Makejeva ja Maria Pagolskaja. Heidän osallistumisensa korostaa taiteen rajanylittävää merkitystä, joka pyrkii löytämään yhteisiä kontaktipintoja, edistää ihmisten keskinäistä ymmärrystä ja hyvää tahtoa.

Näyttely järjestetään yhteistyössä Savonlinnan kaupungin kulttuuritoimen ja Suomi-Venäjä-Seuran Savonlinnan osaston kanssa. Savonrannan kesänäyttely jatkuu 19.8 asti. Vapaa pääsy näyttelyyn on tiistaista perjantaihin klo 11 - 16. Tarvittaessa voitte ottaa yhteyttä taiteilijoihin näyttelyvalvojan kautta.