Hämeenlinna

 
Hämeenlinnan Venäjä-seura ry on perustettu vuonna 1944 ja on siten toiminut jo 68 vuotta kuuluen maan vanhimpiin ystävyysseuroihin.
 
Osastolla on kiinteät ystävyyssuhteet Moskovan lähellä sijaitsevaan ystävyyskaupunkiin Tveriin. Tver on puolen miljoonan asukkaan teollisuus- ja yliopistokaupunki, jonka kaupunkikuvaan vaikuttavat Volga ja Tvertsa -joet. Tver ja Hämeenlinna solmivat ystävyyskaupunkisuhteet 1954. Vuorovuosin saamme kesävieraita Tveristä ja vierailemme siellä. Vierailut tapahtuvat perhevierailuperiaatteella. Seuraavana kesänä samoista perheistä mennään vastavierailulle Tveriin. Kesällä 2012 on meidän vuoromme vierailla Tveristä.
 
Kaupunkien välillä yhteistoiminta on myös vilkasta. Maaliskuussa 2011 lähtee hämeenlinnalaiskuoro vierailulle Tveriin ja syksyllä saamme Hämeenlinnassa nauttia tveriläiskuoron ja orkesterin esityksistä.
 
Osastomme avustuskohteena on Tverissä sijaitseva Pyhän Katariinan nunnaluostari, jota johtaa suomalaissyntyinen Igumenia Juliana.
 
Järjestämme myös näyttelyitä, luentotilaisuuksia, ruokakursseja ja erilaisia kulttuurimatkoja niin kotimaassa kuin Tveriin.
 
Jos olet kiinnostunut Venäjästä, tule mukaan!
 
 
Tiedoksi: Olemme tilanneet Venäjän Aika -lehden Hämeenlinnan pääkirjaston lukusaliin. Tämän hyvän (ja tietääkseni ainoa tästä aiheesta ilmestyvän) l
 
 
Puheenjohtaja Tiina Lepistö
Puh. 040 5878 204 (puheluita arkisin vasta klo 15 jälkeen)
mail: tiina.lepisto(at)hameenlinna.fi
 
Varapuheenjohtaja/sihteeri Ritva Salonen
Puh. (03) 638 0618, 040 837 3941
e-mail:ritva.r.salonen(at)aina.net
 
Johtotroikka_web
 
Hämeenlinnan raatihuoneen valtuustosalissa keväällä 2006 pidetyn "Venäjä tänään"- tilaisuuden jälkeen otetussa kuvassa seuramme puheenjohtajan Heikki Talvitien (toinen oik.) seurassa Hämeenlinnan Venäjä-seuran sihteeri Ritva Salonen, puheenjohtaja Tiina Lepistö ja varapuheenjohtaja Kalevi Rajala.
 
 
 
Kesällä 2010 Linna Jazzin päätöskonsertissa Hämeenlinnassa Tverin filharmonian johtaja piti niin Imatra big bandin soitannasta, että oitis ehdotti heille vierailua Tverissä.
 
 
Kuvia ruokakurssiltamme
 
Freesaus alkaa
Johan on marjat
Maistiaiset
Syömään
 
Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi järjestettiin syksyllä 2007 ystävyyskaupungissamme Tverissä.
Johtajat kylässä
Omenapuu
Muutama vuosi sitten istutetun ystävyyden puun kasvua tarkastelemassa puheenjohtajat molemmista ystävyysyhdistyksistä - Jevgeni Vorotnikov ja Tiina Lepistö.
Talo
Tiina Tverin aukiolla
Luostarissa
Pyhän Katariinan luostarissa viemiämme avustustarvikkeita vastanottivat Igumenia Jebraksia ja suomalaissyntyinen Igumenia Juliana.
Lounas kylässä
Leipä ja suola 1
Leipä ja suola 2