Myymälä Магазин

Meiltä mieluisat Venäjä-aiheiset lahjat itselle, tuliaisiksi, viemisiksi. Monipuolinen valikoima Venäjän tapakulttuuri -kirjoja, satukirjoja, opaskirjoja, oppikirjoja, cd-levyjä, heijastimia, pinssejä ja muuta mukavaa.  

 
Leri Kazakov: Соседы-Naapurit. Kahden kansan ystävyysseurat
10/12 €

Kirjassa kerrotaan Murmanskin alueen Suomen ystävät Naapurit -nimisen järjestön Apatiitin osaston kehitysvaiheista. Tämä paikallisosasto on Murmanskin alueen ensimmäinen kansalaisjärjestö, joka perutettiin samaan aikaan, kun Venäjä siirtyi kehityksessään uuteen vaiheeseen. Yhdistyksen perustamisen tarkoituksena oli ylläpitää ja kehittää ystävyyssuhteita naapurimaahansa, Suomeen.
Kirjassa kerrotaan venäläisten ja suomalaisten toimijoiden roolista maittemme välisten hyvine ja kestävien suhteiden kehityksestä Murmanskin alueella ja Pohjois-Suomessa. Kirjassa kerrotaan myös Naapurit-paikallisyhdistyksen nykyisestä toiminnasta ja tulevaisuuden suunnitelmista.
 

 
 

Murmansk – pieni kaupunkiopas
12/15 €

Murmansk on maailman suurin kaupunki Napapiirin pohjoispuolella: ränsistynyt, neuvostotyylinen, trendikäs – erilainen. Rapistuvat rakennukset ja satamassa lojuvat laivojen raadot ovat todellisuutta. Kaduilla kohtaa kulkukoiria, kerjäläisiä ja katusoittajia. Ruosteisten Ladojen ja piraattituotteiden kanssa samaan kaupunkiin mahtuvat kuitenkin hohtavat Lexukset ja kansainväliset tuotemerkit. Murmanskissa on paljon nähtävää: museoita ja teattereita, ravintoloita ja yökerhoja.
Aiemmin Kuolan pääkaupunkiin tutustuminen on ollut hankalaa, sillä kaupungista ei ole ollut saatavilla suomenkielistä opasta. Nyt sellainen on ilmestynyt. Inarilaisen Akka-kustannuksen Murmansk-opas on pieni rautaisa annos pohjoiseen kaupunkiin.

Murmansk – pieni kaupunkiopas sisältää tietoa alueen historiasta, nykypäivästä, nähtävyyksistä, ostosmahdollisuuksista, hotelleista, ravintoloista ja paikallisista ruoista. Mukana on paljon matkailijan tarvitsemaa infoa, pieni venäjän kielen käyttösanasto sekä valokuvia.

Oppaan kirjoittajat Ulrich Kreuzenbeck ja Sari Pöyhönen asuvat Murmanskissa ja tuntevat kaupungin hyvin. Saksalaissyntyinen Kreuzenbeck toimii kaupungissa yritysneuvojana sekä järjestää erilaisia tapahtumia. Pöyhönen työskentelee Murmanskin Suomen konsulaatissa media- ja kulttuurivastaavana.

 

Timo Karvonen: Venäläinen tapakulttuuri. Perinteitä ja nykypäivää.
10/12 €

Venäläinen tapakulttuuri-kirjanen kertoo humoristisen sävyyn venäläisen tapakulttuurin perinteistä ja nykypäivästä. Kirja selvittää perusteellisella tavalla mm. jokapäiväisen kanssakäymisen saloja, miten käyttäytyä vieraisilla tai mitä kannattaa tietää virastoissa asioidessa, se kertoo Venäjän vanhoista ja nykyisistä juhlapäivistä sekä perhejuhlaperinteistä ja antaa myös vähän taustatietoa venäläisen huumorin tai keittiön saloista. Humoristisesta perussävystä huolimatta kirja sisältää täyttä asiaa ja on varsin hyödyllinen kaikille, jotka joutuvat tai pääsevät kanssakäymisiin venäläisten kanssa.

Kustantaja/Valmistaja: Suomi-venäjä-seura v. 2008

 

Tomi Huttunen: Pietari on rock
Alennettuun hintaan 10 €

"Rakentaessaan kaupunkinsa Nevan rannalle Pietari Suuri, kuten tunnettua, avasi ikkunan länteen. Venäjän valtio astui uudelle kehitysaskelmalle. Kaksi ja puoli vuosisataa myöhemmin samalla paikalla syntyi yhtye nimeltä Sankt-Peterburg. Sen myötä venäjänkielinen rock iski voitokkaasti ensimmäisen virstanpylväänsä vastahankaisen isänmaansa poveen."
Pietari on rock kertoo Leningradin rockin synnystä, ensimmäisen rock-klubin perustamisesta ja ensimmäisistä äänitteistä – niin epävirallisista kuin virallisista. Se on kirja venäläisistä rockrunoilijoista, joista tuli enemmän kuin runoilijoita.

Kirja kertoo peruuttamattomasta vallankumouksesta, jonka teki viimeinen neuvostosukupolvi. Ja siitä kuinka heidän sitten kävi. Pietari on rock sisältää kaksikielisen pietarilaisen rockrunouden antologian. Ainutlaatuiset valokuvat ovat Dmitri Konradtin ja mukana on paljon ennen julkaisemattomia materiaalia 1970- ja 80-luvuilta.                                                      

Aukioloajat
 
Maanantaina 10.00-16.00
Tiistaina 10.00-16.00
Keskiviikkona 10.00-16.00
Torstaina 10.00-16.00
Perjantaina suljettu
 

Maksuvälineeksi kelpaa vain käteinen!