Tule viettämään Sukukansapäivää Ouluun

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
17.10.2015 12:00 - 15:00
Tapahtumapaikka: 
15 Kirkkotorin koulutuskeskus (Asemakatu 5 Oulu).

Oulun alueen ensimmäistä sukukansapäivää vietetään lauantaina 17.10.2015 klo 12–15 Kirkkotorin koulutuskeskus (Asemakatu 5 Oulu).

Suomalais-ugrilainen sukukansapäivä tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen suomensukuisiin kansoihin. Luvassa on värikäs, iloinen ja ennen muuta yhteenkuuluvaisuutta lisäävä tapahtuma, jossa voi nähdä ja kuulla, mitä sukukansoillemme tänään kuuluu ja miten sukukansojemme edustajat ovat löytäneet paikkansa Oulussa.

Sukukansapäivän järjestävät Suomi-Venäjä-Seuran Pohjois-Suomen piirin ja useiden osastojen lisäksi Oulun kaupunki, Oulun Suomi-Unkari-Seura, Oulun Tuglas-Seura, Oulun alueen saamelaiset, Pohjois-Viena-Seura, Kveenimaayhistys, Suomi-Venäjä-Seuran Oulun osaston Valjakko-projekti ja Oulussa asuvat sukulaiskansojemme edustajat.  Tapahtumajärjestäjien joukko täydentyy kaiken aikaa. Sukukansapäivästä halutaan tehdä lämmin yhdessäolon tuokio, jossa värikkäät puvut, puhutteleva musiikki, sukukansojemme perinteistä kertovat ruokamaistiaispöydät, työpajat, myyntipöydät ja Oulun yliopiston dosentti Kari Sallamaan luento aiheesta ”suomalaisugrilaiset eepokset ”tekevät päivästä mielenkiintoisen.

Tapahtumaan on tulossa noin 20-henkinen Besedaine – kuoro Venäjältä Karjalan Tasavallasta, Prääsän piiristä Tshalnan kylästä. Kuoro laulaa karjalan, venäjän ja suomen kielellä. Ryhmä esittää myös perinteisiä piirileikkejä ja karjalankielisiä hölmöläistarinoita. Tähän mennessä sukukansatapahtumaan on tulossa suomalaisten lisäksi ainakin virolaisia, unkarilaisia, saamelaisia, pohjois-vienalaisia, udmurtteja, kveenejä ja ehkä myös marit ja komit ovat mukana.

Sukukansapäivään ovat lämpimästi tervetulleita kaikki kiinnostuneet!  

Lisätiedot: Projektikoordinaattori Mervi Väisänen, mervi.vaisanen(at)venajaseura.com, +358(0)400283315

toiminnanjohtaja Matti Ukkola, matti.ukkola(at)venajaseura.com, +358 (0)400 683983.

Rita Magga-Kumpulainen, Suomi-Venäjä-Seuran valtuuston varapuheenjohtaja:

rita.kumpulainen(at)gmail.com, +358 (0)45 6762 676.