Matka myyttien tuolle puolen-näyttelyn avajaiset

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
17.01.2017 18:00 - 29.01.2017 17:00
Tapahtumapaikka: 
Lasten ja nuorten Ullakkogalleria (Vanha Suurtori 3, 3. kerros)

Matka myyttien tuolle puolen-näyttelyn avajaisia vietetään Lasten ja nuorten Ullakkogalleriassa tiistaina 18.1. klo 18:00. Lämpimästi tervetuloa!

Matka myyttien tuolle puolen on suomalais-venäläis-virolaisen yhteistyöprojektin Luovuutta ilman rajoja lopputeos. Kolmen maan yhteisprojektin päätavoite on ollut rohkaista kehitysvammaisia lapsia osallistumaan kieli- ja kansallisuusrajoja ylittävään taideprojektiin ja antaa heille mahdollisuus toteuttaa itseään positiivisessa ja heitä tukevassa ilmapiirissä. Samalla projekti on edistänyt ja tukenut kehitysvammaisten lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia Suomessa, Venäjällä ja Virossa. Projektia on rahoittanut Pohjoismaiden ministerineuvosto ja näyttelyn tuottanut studio ArtTerra Pietarista.

Matka myyttien tuolle puolen esittelee kolmen maan mytologisia perinteitä lasten näkökulmasta. Näyttelyssä nähtävät suomalaiset, venäläiset ja virolaiset mytologiset hahmot on suunniteltu ja toteutettu yhteisissä ohjaajien ja lasten välisissä työpajoissa. Turussa tehty osio kertoo Varsinais-Suomen saariston mytologisista hahmoista, kuten keijuista, menninkäisistä ja Näkistä ja pohjautuu Sakari Topeliuksen satuun Turun linnan tonttu-ukko.

Turun ohjausryhmä: Taiteilija Jan-Erik Andersson, taideohjaaja Tea Langh (Turun museokeskus), Henriikka Välimäki (Turun seudun kehitysvammaisten tuki ry.), Riku Karjalainen ja Maiju Rautiainen (Luolavuoren koulu) sekä projektin koordinaattori Soile Tirri (Suomi-Venäjä-Seura)

Lisätietoja: Soile Tirri, soile.tirri@venajaseura.com, puh. 041 544 6131