Ilmoitusluontoinen asia

Yksinkertainen ilmoitusluontoinen asia voi ilman kirjallista ilmoitusta olla vakava sopimusrikkomus, johon on syytä suhtautua asiaan kuuluvalla vakavuudella.

Opiskelin espanjaa kuukauden verran Murmanskissa yksityisessä kielikoulussa, mutta jätän espanjan opinnot toistaiseksi. Käytännössä, koska olen allekirjoittanut nelisivuisen leimatun sopimuksen opetuksesta, ei opetuksesta kieltäytyminen onnistunut vain puhelinsoitolla. Ja olihan hullua olettaa, että kielikoululla olisi valmis kaavake, jonka vain allekirjoitan. Sen sijaan minun tuli itse omin kätösin kynäillä (sanelusta) kielikoulun johtajalle osoitettu kirje, josta tuli käydä ilmi minkä kurssin jätän kesken ja miksi.

Tulihan siitä aika lyhyt, mutta se riitti. Ja huomatkaa, ettei dokumenttia edes leimattu.

No hablo español. Pero cuando voy a España, entonces estudio. Tai jotain.

Otsikon yhteydessä oleva kuva on kielikoulun vessasta. Tiloihin siellä on panostettu, vaikka äänieristystä olisi voinut miettiä vähän enemmän. Koin joskus vähän häiritseväksi sen, kun lapsiryhmillä loppui tunti ja ne pääsi vapauteen.

Hasta luego!

Jenni Similä
Kirjoittaja on venäjää puhuva FM, joka asuu Venäjän pohjoisimmassa kaupungissa Murmanskissa. Alkuperäinen teksti on julkaistu 27.2.2014 osoitteessa http://arkinenmurmansk.com/2014/02/27/ilmoitusluontoinen-asia/