Forssa

Meillä on vuosittain mukavia Venäjä-aiheisia tapahtumia, kuten ruokakursseja ja konsertteja! Ota yhteyttä, kerromme lisää!

Löydät meidät myös facebookista:

https://www.facebook.com/groups/forssanseudunvenajaseura/

Tapahtumia:

Kansainvälisenä Naistenpäivänä 8.3.2016
MUSIIKKI–ILTA ROMANSSEISTA
• Tiistaina 8.3.2016 kello 18.00 – 19.30
• Forssan Kirjastossa Brander-salissa
Venäläisen musiikin asiantuntija Tero Heinänen kertoo Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi romansseista, soittaa levyiltä vanhoja suosittuja venäläisiä romansseja ja kertoo niiden taustoista.
Kappaleista osa on suomenkielisiä, osa venäjänkielisiä.
Tero Heinänen on analysoinut romansseja seuraavasti:
"Mistä romansseissa lauletaan? Rakkaudestapa tietenkin, etenkin menetetystä, kaukaisesta, saavuttamattomasta. Elämän kolhuista, mutta myös luonnon kauneudesta, kuutamoisen yön lumosta, kaikesta kauniista mikä ihmismieltä kiihdyttää.
Venäläinen romanssi on osa samaa eurooppalaista musiikkiperintöä kuin Saksan lied ja Ranskan chanson. Kupletti sekä soittokuntavalssit ja -marssit ovat romanssin lähisukulaisia.
Suomeen venäläinen romanssiperinne omaksuttiin 1900-luvun alussa niin perusteellisesti, että koko suomalainen iskelmäkulttuuri suorastaan perustui siihen pitkään.
Suomalainen äänilevyteollisuus ryhtyi 1920-luvulla kierrättämään keisariajan sävelmiä, valsseja, marsseja ja romansseja. Mustat silmät ja Kaksi kitaraa ynnä muut loivat suomalaiseen populaarimusiikkiin sen perusilmeen, mollikaihon".
Järjestää: FORSSAN SEUDUN VENÄJÄ-SEURA ry
Lisätietoa: https://www.facebook.com/groups/forssanseudunvenajaseura/
Kaikki kiinnostuneet tervetuloa!

Puheenjohtaja Jukka Nummelin
Puh. 050 313 2107
Sähköposti: jukka.nummelin (at) forssa.fi
 
LiiteKoko
Forssa Romansseista (2).pdf196.49 Kt