”Suomalais-ugrilaiset kielet ja kulttuurit varhaiskasvatuksessa” -hanke

Tervetuloa Suomi-Venäjä-Seuran suomalais-ugrilaisen kieli- ja varhaiskasvatushankkeen kotisivuille! Näiltä sivuilta löydät tietoa siitä, miten hanke toimii ja mitä se tekee uhanalaisten vähemmistökielten elvyttämiseksi.

Hanke avaa syksyn 2014 aikana myös omat, venäjänkieliset nettisivunsa, joilla esitellään kootusti hankkeen ja sen verkoston kokoamaa osaamista ja tietoa Venäjän suomalais-ugrilaisten ja samojedikielten säilyttämisestä varhaiskasvatuksen avulla.

 

Näkymä Jenisei -joelle

 

Hankkeen luomassa omakielisen varhaiskasvatuksen ammattilaisten verkostossa ja siis hankkeen piirissä ovat mukana kaikki suomalais-ugrilaisten ja samojedikielten pääpuhuma-alueet: Karjalan tasavalta, Komin tasavalta, Udmurtian tasavalta, Mordvan tasavalta, Permin Komin piirikunta, Marinmaa, Leningradin alue, Taimyrin dolgaanien ja nenetsien piiri, Hantien ja mansien autonominen piirikunta sekä uutena Nenetsien autonominen piirikunta. Hankkeessa on entistä enemmän asetettu toteutuksen painoa nimenomaan näiden alueiden omille toimijoille.

 

Hanketta rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto.