Näyttelyt

1.Vanhojen neuvostoelokuvien julisteita
Tauluja 18 kpl, koko 40 x 80 cm.
mm. Tshapajev, Pietari Suuri, Andrei Rubljov
 
2. Vuosisadanvaihteen (1800-1900) hyväntekeväisyysjulisteita
Tauluja 14 kpl, koko 55 x 43 cm.
 
3. Aleksandr Pushkinin elämä ja tuotanto
Tauluja 12 kpl, koko 50 x 70 cm.
 
 
 
 
4. Anton Tshehovin elämä ja tuotanto
Esitteitä 16 kpl, tauluja 4 kpl 40 x 58 cm, 2 kpl 30 x 42 cm, 2 kpl 50 x 70 cm, 2 kpl 60 x 84 cm, 8 kpl 70 x 100 cm - tauluja yhteensä 18 kpl.
 
 
 
 
 
 
 
 
5. Fjodor Dostojevskin elämä ja tuotanto
Näyttelyyn kuuluu 13 taulua, joissa kuvin ja tekstein kerrotaan Fjodor Dostojevskin elämästä ja tuotannosta sekä hänen teoksiensa pohjalta tehdyistä teatteri- ja elokuvaversioista.
Tauluja 11 kpl, koko 50 x 65 cm, 1 kpl 85 x 60 cm, 1 kpl 90 x 60 cm.
 
 
 
 
 
 
 
6. Leo Tolstoin elämä ja tuotanto
Näyttely kertoo maailmankuulun klassikkokirjailijan mielenkiintoisesta elämästä, perheestä, hänen ajatuksistaan, elämänfilosofiastaan sekä monipuolisesta tuotannostaan. Näyttelyyn on koottu myös kuuluisien aikalaisten ajatuksia Tolstoista sekä Suomen teattereissa esitettyjä näytelmiä Leo Tolstoin teosten pohjalta eri aikakausina.
Näyttelytauluja on kaikkiaan 10 kpl, joista 5 kpl on 80 cm x 100 cm ja 5 kpl 50 cm x 80 cm. Näyttelyn kokonaispaino on noin 16 kg.
 
 
 
7. Nikolai Gogolin elämä ja tuotanto
Näyttely valottaa Gogolin luonnetta hänen teostensa kautta.
Kevyitä kapalevytauluja on yhteensä 10 kpl, joista 5 kpl kokoa 80 cm x 1m ja 5 kpl kokoa 80 cm x 50 cm.
 
 
 
 
8. Suomi-Venäjä-Seuran historia
Tauluja 16 kpl, koko 70 x 100 cm.
 
 
9. Juri Gagarin -näyttely
Näyttely kertoo sanoin ja kuvin Juri Gagarinin avaruuslennosta ja Suomen vierailusta, jonka Suomi-Neuvostoliitto-Seura järjesti vuonna 1961.
 
Tauluja 10 kpl , koko 70 x 80 cm.
 
 
 
 
 
 
10. PIETARI ON ROCK -VALOKUVANÄYTTELY
 
Valokuvaaja Dmitri Konradt (s. 1954) on valokuvaajien kaupungiksi kutsutun Pietarin fotoaatelia. Hänellä on nykyään seuraajia ja jäljittelijöitä, jotka ovat valmistuneet Konradtin mestariluokasta. Hänet tunnetaan ennen kaikkea värikuvistaan, joissa hän jäljittää Pietarin kirkkautta ja värikkyyttä, jopa räikeyttä, kaupunkiin usein liitetyn mystiikan ja synkkyyden asemesta. Siksi hän siirtyi aikanaan mustavalkoisista kuvista värikuviin - taltioimaan Pietarin seiniä ja sitä, miten pohjoinen ilmasto - tuuli, pakkanen, sade, lumi - kirjoittaa omaa tarinaansa rakennusten pinnoille.
 
Pietari on rock - valokuvanäyttelyn valokuvat paljastavat taiteilijan nuoruusvuosien varjopuolen, hänen yöllisen minänsä. Konradt oli 1980 -luvulla Rubinshtein kadun rock-klubin hovikuvaajia. Hän tunsi rock-klubin artistit ja tähdet, ja hänelle tarjottiin usein paraatipaikkaa bändien kuvaamiseen. Poseeramisen taltiointi ei häntä kuitenkaan kiinnostanut, vaan yleensä Konradt livahti vaivihkaa jonnekin yleisön sekaan etsimään juonia ja tarinoita yhtyeiden esiintymisistä.
Konradt oli taltioimassa DDT-yhtyeen ensimmäistä esiintymistä Leningradissa ja Juri Shevtshukin aiheuttamaa järkytystä paikallisissa kuulijoissa. Hän oli kameroineen paikalla myös silloin, kun Boris Grebenshikovin Akvarium nousi tuntemattomuudesta koko neuvostonuorison palvomaksi bändiksi. Konradtin valokuvat paljastavat, kuinka Maik Naumenko saapui imitoimaan Chuck Berryä rock-klubille Zoopark-yhteensä kanssa. Hän oli paikalla kun nuori Konstantin Kintshev ja Alisa-yhtye räjäyttivät pankin, tai kun Strannyje igry, AuktsYon ja AVIA loivat oman rockteatterin tyylilajin - puhumattakaan Sergei Kurjohinin ja Popouljarnaja mehanikan spektaakkeleista.
 
 
11. ANNA AHMATOVA FONTANKAN TALOSSA
Valokuvat: Anne Hämäläinen
Kollaasit: Sanni Seppo
Venäläinen runoilija Anna Ahmatova (1889-1966) saavutti kotimaassaan klassikon aseman jo 1920-luvulla. Runoilijasta tuli vähitellen koko kansan tunteiden tulkki, jonka runoissa kuvastuu Venäjän ja Neuvostoliiton traaginen historia. "Kolmekymmentäviisi vuotta asuin yhdessä Pietarin kauneimmista palatseista, Sheremetevien Fontankan talossa, ja iloitsin tuon 1700-luvun rakennuksen mittasuhteiden täydellisyydestä", Anna Ahmatova kirjoitti 1960-luvulla. Henkisesti Ahmatova ei jättänyt Fontankan taloa muutettuaan sinne ensi kerran vuonna 1918. Fontankan talo on paljon esillä myös Ahmatovan runoissa. Vuonna 1989 talossa avattiin Anna ahamtovan museo.
Valikuvia kaikkiaan 20 kpl eri kokoa: 1kpl x 63-83cm, 2 kpl 69x95cm, 1 kpl 47 x71cm,
1 kpl 47x67cm,  2 kpl 47 x 72, 1 kpl 57 x 84cm, 1 kpl 47x67cm, 1 kpl 47x70cm,
9 kpl 15x22 cm, 1 kpl 107cm x 175cm
 
 
12. Villein pipo-näyttely
44 kpl Ville Haapasalolle tehtyä pipoa
 
Pipoistaan mies tunnetaan. Ja Ville Haapasalo ennen muita. Pipo on miehen tavarmerkki, jonka hän riisuu vain syödessään, nukkuessaan, kirkossa, lomalla ja joskus saunassa.
YLE ja Aitomedia järjestivät Villein pipo-kilpailun maaliskuussa 2014.
Ohjeiksi annettiin: "Suunnittele ja tee mieleisesi "Villein pipo"! Materiaali ja valmistustapa ovat vapaat, mutta mallin on oltava oma luomuksesi ja muidenkin toteutettavissa. Voit osallistua kilpailuun useammallakin pipolla."
Palkinnoksi voittajalle luvattiin matka Kaukasukselle Ville Haapasalon kanssa. Näin myös tapahtui kesällä 2014.
Pipokilapiluun tuli yli 300 pipoa, joista Ville raateineen valitsi 10 finalistia äänestykseen.
Voittajaksi valittiin Jouni Tuutin Päänsärkijä-pipo 4376 äänellä. Kaikkiaan ääniä annettiin    15 349.
 
Näistä yli 300 piposta on näyttelyyn valittu 44 pipoa, voittajaluomus myös mukana. Voit itse todeta, miten antaumuksella Villelle on pipoja kudottu, virkattu tai ommeltu. Erityistä huomiota herättää se huolellisuus, mielikuvitus ja käsityötaito, jolla pipot on toteutettu. Ilahduttavaa on myös se, että käsityöläisten joukossa on myös miehiä.
 
 
 
 
 
Näyttelyiden tilausehdot
Näyttelyjen tilaaminen on ilmaista. Tilaaja kustantaa näyttelyiden rahdin (VR:n Transpointin ovelta ovelle palvelu tai sovittaessa Matkahuolto) yhteen suuntaan.
Tilaaja vastaa mahdollisista näyttelyyn aiheutuneista tuhoista sen esillä oloaikana.
 
Näyttelyn käsittely!
Näyttelyn taulujen pohjat ovat kapalevyä, joka valitettavasti on varsin pehmeää ja rikkoutuu helposti. Ei sovi kolhia!
Näyttelylaatikko on avattava varoen ja ”toppaukset” sekä tukena olevat kapalevyt säilytettävä.
Taulujen ripustamisen kanssa myös varottava, etteivät kulmat rikkoudu.
Jos kaikkia tauluja & julisteita ei käytetä, on ne säilytettävä kuivassa paikassa joko lappeellaan tai tiukasti pystyssä, niin etteivät pääse liikkumaan!!
Kuljetuksen pitäisi tapahtua ovelta ovelle, sillä sekaannukset näyttävät vallan tavallisilta. Ylimääräiset kuljetukset heikentävät joka kerta näyttelyä.
 
Tilaukset:
merja.jokela@venajaseura.com , 0400-369439
 
Kangasalan osaston näyttelyt
Länsi-Suomen piiriin kuuluva Kangasalan osasto on myös koonnut lainattavia näyttelyitä, mm. Anna Ahmatovasta ja muistakin naistaiteilijoista. Lisätiedot täältä.
Call
Send SMS
Add to Skype
You'll need Skype CreditFree via Skype