Vuosi 2014

 Kansalaisjärjestöt suomalais-ugrilaisia kieliä ja kulttuureja säilyttämässä 2013–2016

Koulutusvuosi 2014 on päättynyt. Vuoden koulutustilaisuudet pidettiin Mordvan Ruzajevkassa 1.-4.6. ja Udmurtian Glazovissa 26.-29.9.2014. Seminaarien tuloksina syntyneitä yhteisprojekteja työstetään loppusyksyn aikana. Hankkeen ohjausryhmä kokoontuu 15.-16.12. tarkastelemaan vuoden yhteisprojekteja ja vuoden 2015 ohjelmaa.

Hakuilmoitus vuodelle 2014

”Istuta mummo sohvalle, kuvaa mummon jutut kännykällä ja lataa mummo nettiin. Pappakin kelpaa, jos ei ole mummoa saatavilla!” Kutakuinkin näin esitellään Multimummo (Multibabushka) – hanketta, joka syntyi eri alueiden järjestöaktiivien yhteistyönä vuonna 2013 Kansalaisjärjestöt suomalais-ugrilaisia kansalaisjärjestöjä säilyttämässä - hankkeessa. Multimummon ideana on nykyaikaisella tavalla tukea isovanhempien ja lastenlasten kanssakäymistä suomalais-ugrilaisilla kielillä sekä tallentaa tarinoita ja muuta kieliainesta hyödyntäen nykyteknologiaa.

Multimummo on kuvaava esimerkki siitä, mitä Suomi-Venäjä-Seuran toteuttamassa ja Koneen Säätiön kieliohjelman, Opetus- ja kulttuuriministeriön sukukansaohjelman sekä Venäjän yhteistyökumppanien tukemassa hankkeessa haetaan: uusia innovaatioita suomalais-ugrilaisten kielten ja kulttuurien vahvistamiseen ja kansalaisjärjestöyhteistyötä yli aluerajojen.

Sinäkin voit hakea mukaan! Hanke tarjoaa näköalapaikan suomalais-ugrilaisuuteen sekä kansainväliseen järjestötoimintaan. Mukaan valitaan vuosittain avoimella haulla yhteensä 30 suomalais-ugrilaista osallistujaa Venäjältä ja Suomesta. Mukaan valitut osallistuvat kahteen nelipäiväiseen koulutusseminaariin, jotka pidetään Mordvassa toukokuussa ja Udmurtiassa syyskuussa. Tilaisuudet koostuvat kansalaisjärjestötoimintaan ja suomalais-ugrilaisuuteen liittyvistä luennoista ja keskusteluista sekä projektiryhmätöistä, joita osallistujat yhdessä seminaarien aikana ja välillä toteuttavat.

Suomesta hankkeeseen valitaan vuosittain 3-5 osallistujaa. Haku vuoden 2014 koulutukseen on avoinna 1.2–3.3.2014. Edellytyksinä osallistumiseen on innostus suomalais-ugrilaisiin asioihin ja kansalaistoimintaan. Harrastuksista ja kiinnostuksenkohteista on etua. Päätyökieli on venäjä ja sen osaamisesta on apua, mutta edellytys hakemiselle se ei ole: Tarvittaessa järjestetään tulkkaus suomeen.

Tarkemmat tiedot hankkeesta ja haku osallistujaksi:

Suomeksi: www.venajaseura.com --> Kulttuuri- ja projektitoiminta --> Suomalais-ugrilainen yhteistyö

 

Hankkeen venäjänkieliset nettisivut: http://fuproekt.org/

Tiedustelut:

Toiminnanjohtaja Riku Savonen

Suomi-Venäjä-Seuran Länsi-Suomen piiri ry

Pinninkatu 53 B 33100 Tampere

+358503281420, riku.savonen@venajaseura.com