Venäjän kieli

Venäjän kielen opiskeluun innostaminen on tärkeä osa työtämme

Suomi-Venäjä-Seuran perustehtäviin kuuluu venäjän kielen opiskelun edistäminen. Toimimme yhteistyössä Suomen Venäjänopettajien, Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksen sekä koulujen kanssa.

Seuran toimintaa venäjän kielen parissa ohjaa venäjän kielen ammattilaisista ja erilaisista sidosryhmistä koostuva työryhmä, joka valitsee mm. vuosittain valtakunnallisesti jaettavien stipendien saajat sekä Venäjän kielen Tähti -kilpailun voittajat. Lisäksi se kehittää uusia hankkeita, jotka valtakunnallisesti edistävät venäjän kielen opiskelua.

Suomi-Venäjä-Seuran tuottamien hankkeiden pääasiallinen yhteistyökumppani on Cultura-säätiö, joka jakaa avustuksia Valtiopäivätoiminnan 150-vuotisjuhlarahastosta.

Venäjän kielen stipendit

Jaamme vuosittain stipendejä venäjän kielen opiskeluissa kunnostautuneille koululaisille ja opiskelijoille. Lue lisää!

Venäjän kielen Tähti -kilpailu

Venäjän kielen Tähti -kilpailu on iloinen oppimiskokemus oppilaille ja opiskelijoille. Oppilaista muodostettu työryhmä tuottaa enintään 3 minuutin mittaisen videon. Kilpailuaika alkaa lukuvuoden alussa ja videoiden viimeinen jättöpäivä on vuosittain maaliskuun puolivälissä. Parhaat videot palkitaan rahapalkinnoin, jonka voi käyttää esimerkiksi osallistumiseen pienelle retkelle tai konserttimatkalle. Tai kerätä matkakassaan vaikkapa tulevaa Venäjän-matkaa varten! Tutustu kilpailun sääntöihin.

Venäjän kielen esittelymateriaalit

Vuonna 2017 on valmistunut uusi aineisto edistämään venäjän kielen valintaa ja opiskelua. Tutustu ja tilaa esittelymateriaaleja!

Venäjän kielen tapahtumat

Suomi-Venäjä-Seuran viisi piirijärjestöä toteuttavat kaikkialla Suomessa venäjän kielen esittelytapahtumia. Tarkemmin tapahtumista!

Haluatko lisätietoa? Ota yhteyttä!
Järjestö- ja kulttuurisihteeri Tuija Mäkinen
tuija.makinen@venajaseura.com
040 506 4556
tai piiritoimistot