Tietoa Samaran alueesta

Samaran alue (oblastj) sijaitsee Volgan federaatiopiirin eteläosassa. Sen pinta-ala on 53 600 km² ja asukasluku on 3,2 miljoonaa. Alueen pääkaupunki on Samara (vuosina 1935-91 nimenä Kuibyšev). Alue on jaettu hallinnollisesti 25 piiriin ja 10 kaupunkialueeseen. Paikallishallintoa johtavat kuvernööri ja lääninduuma.

Samara on tärkeä teollisuuskeskus ja liikenteen solmukohta. Rautatie vie Uralille, Kaukoitään, Keski-Aasiaan sekä Venäjän keski- ja eteläosiin. Vesiliikenne yhdistää alueen Vienanmeren, Baltian-, Asovan-, Mustan-, Kaspian- ja Välimeren satamiin sekä Volgan-Donin -ja Volga-Kaman kanavien satamiin. Samaran kansainväliseltä lentokentältä lähtee päivittäin useita reitti- ja tilauslentoja Moskovaan ja muualle Venäjälle sekä Eurooppaan mm. Frankfurtiin ja Prahaan.   

Samaran alue on luonnonvaroiltaan rikas, täältä löytyy mm. öljyä, maakaasua ja muita luontoperäisiä rakennusaineita. Alueella on vahva taloudellinen ja teollinen potentiaali. Sen suosiota lisää entisestään vuonna 2010 perustettu erityistalousalue Toljattin Avtovaz-tehtaan läheisyyteen.

Samaran alue on myös Volgan hallintopiirin ja yksi koko Venäjän johtavia tiede- ja koulutuskeskuksia. Täällä opiskelee 180 000 opiskelijaa 30 valtiollisissa tai yksityisissä yliopistoissa ja korkeakouluissa.

Tutustumisen arvoisia paikkoja Samaran alueelta löytyy paljon, mm. avaruusmuseo, Stalinin bunkkeri, draamateatteri, Zhigulevski-panimo, Lada-tehdas ja paljon muuta.

 

Tervetuloa mukaan Venäjän sydämeen, Samaraan!

 

Samara Travel Guide:

http://www.waytorussia.net/Samara/Guide.html

Samaran alueen sivut:

http://www.adm.samara.ru/en

Samaran kaupungin sivut:

http://adm.citysamara.ru

Toljattin kaupungin sivut:

http://www.portal.tgl.ru/tgl/eng.htm

Samara tänään –infoportaali:

http://news.samaratoday.ru/

Invest in Samara:

http://investinsamara.ru/en/

Suomi-päivien osanottajat majoittuvat Holiday Inn Hotellissa

Volgan rantaa

Matkustajasatama

Tshapaevin aukio ja draamateatteri

Samaran rautatieasema