Käpylän Druzhba

                                               

        Käpylän Venäjä – seura (ДРУЖБА)  perustettiin 30.10.1944.

 

Kuvia tilaisuuksistamme ovat ikuistaneet Viljo Karppinen ja Toivo Koivisto

  

                  

                                                                                                       

               

                                    

         

  

 

 

 

DRUZHBA ON YSTÄVYYTTÄ!

 

Käpylän Družba (Druzhba) on Suomi-Venäjä-seuran perinteikäs ja vireä paikallisyhdistys. Sen toiminnassa on mukana yli 120 naapurimaamme elämästä kiinnostunutta Käpylän ja lähiseutujen asukasta.

Tyypillistä meille on kulttuuri, myös ruokakulttuuri. Käymme teattereissa ja taidenäyttelyissä, järjestämme retkiä ja juhlia sekä keskustelutilaisuuksia. Suosituissa kirjastoilloissamme vierailee asiantuntijoita.

Teemme yhteistyötä pääkaupunkiseudun osastojen kanssa. Vuonna 2009 vietimme yhteisiä 65-vuotisjuhlia. Vuonna 2014 vietimme 70 - vuotisjuhlaa perjantaina 10.10. Helsingin Työväentalolla eli paikassa, jossa aikoinaan perustettiin Suomi- Neuvostoliitto - Seura.

Syksyllä 2010  tutustuimme Itä-Helsinkiin. Kesällä 2014 oli vuorossa Venäläinen Viapori - kaupunkisuunnistus lauantaina 7.6. Yhteistyöhön tarvitaan hyvä idea, silloin se kantaa!

Olemme mukana muiden Käpylän yhdistysten ja yhteisöjen kanssa järjestettävissä tapahtumissa. Tästä voisi mainita esimerkkinä ”Elävän joulukalenterin”, joka toteutettiin ensimmäistä kertaa joulukuussa 2009.

Kirjastossa olemme pitäneet monta mielenkiintoista iltaa. Näiden iltojen aihepiiri on ollut laaja, mutta yhteistä niille on ollut Venäjä. Illat ovat olleet suosittuja ja ne jatkuvat!
Keväällä 2016 Ilkka Taipaletta ja Marja Mannista oli kirjastoilloissa kuuntelemassa lähes sata ihmistä. Tämä kertoo sen, että vaikeasta poliittisesta ja yhteiskunnallisesta tilanteesta huolimatta Venäjä, venäläiset ja Venäjän tapahtumat kiinnostavat meitä.
Maaliskuussa 2017 oli hopeakauden runouden aika, kun esillä oli Marina Tsvetajevan runous ja elämä. Pohjana oli YLISTYS hiljaa ! - valikoidut runot 1912 - 1939. Esiintyjinä toimivat Marja-Leena Mikkola, joka oli suomenta nut runot ja kirjoittanut laajan esipuheen ja Hanna Ruutu, joka on tutkinut Marina Tsvetajevaa. Iltaan osallistui yli 60 runouden ystävää!

Kauttamme pääsee mukaan Suomi-Venäjä-Seuran toimintaan: kulttuuritapahtumiin, kielikursseille, matkoille ja retkille.

Toimimme ruohonjuuritasolla, mutta emme sulje silmiämme Venäjän yhteiskunnallisten ongelmien edessä. Krimin liittäminen Venäjään tapahtui laittomasti ja Ukrainan pitkittyvä kriisi vaikuttaa ennen kaikkea ihmisten arkielämään sekä heidän suhteisiinsa. Minskin sopimuksen ehtojen täytääntöönpano ja noudattaminen on ainoa oikea tie. Vaikka tällä hetkellä MInskin sopimus onkin jäänyt maailman muiden tapahtumien varjoon. Rauhaa ei saavuteta sotimalla! 

Käsittelemme myös mm. Venäjän ihmisoikeuksiin, kansalaisvapauksiin, vaikuttamiseen ja talouteen liittyviä kysymyksiä. Kiristynyt tilanne on vaikuttanut negatiivisiesti kaikissa näissä. Ja se ahdistaa kaikkia meitä, jotka olemme "Venäjän ystäviä".

Panostamme omassa toiminnassamme mukavaan yhdessäoloon!  Tule mukaan toimintaamme ja tilaisuuksiimme! Ovet ovat aina auki!

 

Toukokuu 2017

 

Ulla Valkeila, pj    

kuvasi Sirpa Kerminen