Ladna-palkinto Lakeuden osastolle. Kunniakirjat Jämsänkosken osastolle, Seinäjoen seudun osastolle, ja Savonlinnan osastolle. Pozdravljaem!

Karjalankielinen Karjalan nukketeatteri Čičiliušku vieraili 2015 Kempeleessä, Limingassa ja Tyrnävällä, isäntänä Lakeuden osasto ja kunnat.

Ladna-palkinto jaetaan vuosittain yhdelle Suomi-Venäjä-Seuran osastolle ansiokkaasta toiminnasta venäläisen kulttuurin välittäjänä. Valinnassa painotetaan vaikuttavuutta ja uutta luovuutta. Vuonna 2016 Ladna-palkintoa haki yhteensä 13 osastoa. Hakemukset näyttivät, kuinka hienoa toimintaa seuramme osastoilla on ympäri Suomea, eikä hallituksen työ voittajan valinnassa ollut helppo.

Tällä kertaa Ladna-palkinto ja 1 000 euroa menivät Pohjois-Suomeen Lakeuden osastolle, joka on muutamassa vuodessa saanut osaston aivan uuteen vauhtiin. Lakeuden osastolla on ilahduttavan laajaa yhteistyötä niin paikallisten kuntien, yrittäjien, koulujen kuin alueen muiden osastojen kanssa. Samalla myös osaston jäsenmäärä on lähtenyt hienosti nousuun. Lakeuden osasto järjestää vuosittain metalliromukeräyksen, jolla se hankkii toimintaan tarvittavia varoja ja toteuttaa ympäristövastuutaan. Lue lisää www.venajaseura.com/blogi/romumetalli-osa-suomi-ven-j-seuran-toiminta.

Erinomaisesta työstä palkittiin kunniakirjoin myös Jämsänkosken osasto (Itä-Suomi), Seinäjoen seudun osasto (Länsi-Suomi) ja Savonlinnan osasto (Itä-Suomi). Savonlinnan osasto painottaa omassa blogissaan paikallisen verkostoitumisen merkitystä. Lue lisää www.venajaseura.com/blogi/kunniakirjan-perusteena-verkostoituminen.

Lakeuden osasto kerää romumetallia tänäkin vuonna 2017 ja suosittelee samaa muillekin seuran osastoille.