Suupohja

Tervetuloa Suupohjan Suomi-Venäjä-seuran sivuille!

 

Kulttuuria, kielenopiskelua, mukavaa yhdessäoloa aikuisille, lapsille, naisille - kaikille! Olemme Suomi-Venäjä-Seuran Vuoden 2006 parhaan osaston Ladna-palkinnon saaja!

 

Suupohjan osaston johtokuntaan kuuluvat vuonna 2017:

Puheenjohtaja Johanna Koivuniemi, Kauhajoki, johanna.koivuniemi@elisanet.fi, p. 0400-620772

Varapuheenjohtaja Aarre Välimäki, Karvia, aarre.valimaki@gmail.com

Sihteeri Keijo Maimanen, Jurva, keijo.maimanen@gmail.com

Alevtina Choumatova (taloudenhoitaja), Vaasa

Julia Maimanen, Jurva

Nadejda Kakkuri, Jurva

Asko Luomanen, Karvia

 

Osastollamme on myös omat facebook-sivut osoitteessa https://www.facebook.com/Suomivenajaseurasuupohja/. Liity seuraajaksemme!

 

TULEVIA TAPAHTUMIA

Vuoden 2017 aikana on tulossa runsaasti upeita tapahtumia:

La 23.9.2017 klo 13.00 Hapankaalikurssi Jurvassa, Jyryn kylätuvalla. Lisätiedot ja ilmoittautumiset venajaseura.suupohja@gmail.com.

La 14.10.2017 klo 14.00 Lenin-museon emeritusjohtaja Aimo Minkkinen luennoi Teuvalla, Laurilan Wisiitissä (Porvarintie 43) aiheesta Venäjä ja Suomen itsenäistyminen. Luentoa ennen ja jälkeen mahdollisuus ostaa kahvia, leivonnaisia ja arpoja.

Ti 7.11.2017 klo 18.00 Leena Kakko luennoi Karviatalolla Karviassa (Tyyni Tuulion katu 12) aiheesta Suomalaiset Siperiassa. Leena Kakko on entinen museolehtori ja hän on toiminut matkanjohtajana useilla junamatkoilla halki Siperian. Luentoa ennen ja jälkeen mahdollisuus ostaa kahvia, leivonnaisia ja arpoja.

MENNEITÄ TAPAHTUMIA

la 12.8.2017 klo 14.00-18.00 olimme mukana Yhdessä läpi vuosisatojen -kulkueessa pukeutuna venäläisiin kansallispukuihin 2010-vuosikymmenellä yhdessä muiden kansainvälisten värien kanssa. Piknikillä myimme herkkuja sekä meillä oli keppihevosrata lapsille.

la 1.7.2017 klo 10-18 olimme mukana Jurvan markkinoilla. Osastollamme oli myynnissä venäläisiä leivonnaisia ja jääteetä sekä arpoja. Aurinkoinen sää suosi meitä.

ke 24.5.2017 klo 18-20 olimme mukana Kiertävässä kahvilassa Jurvan Metsäkylän nuorisoseurantalolla yhteistyössä Kansainvälisyyskeskus Inkan ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Ohjelmassa osaston puolesta oli mm. venäläistä laulua Nadjan esittämänä sekä tarjolla ja myynnissä oli venäläisiä herkkuja.

8.4.2017 Osastomme järjesti yhteistyössä Kansainvälisyyskeskus Inkan kanssa tapahtuman Puhutko venäjää - Ты говорищь по-русски? Tapahtumassa oli mukana venäjän kieltä äidinkielenään puhuvia sekä suomalaisia. Tapahtuma sujui suomen ja venäjänkielisen puheensorinan sekä venäläisten herkkujen parissa.

18.3.2017 Osastomme vuosikokous pidettiin Karvia-talolla. Kokouksen jälkeen katsoimme nauruhermoja kutkuttavan elokuvan "Kalastuksen kansallisia erikoisuuksia" (Особенности национальной рыбалки).

8.11.2016 Osastomme järjesti Karvia-talolla maksuttoman elokuvaillan, missä elokuvana näytettiin ihana klassikko Moskova ei usko kyyneliin. Tapahtuma kokosi noin 40 henkilöä paikan päälle.

30.10.2016 Osastomme toteutti koko perheen venäläisen iltapäivän Jurvassa Klapurin majalla. Tapahtumassa esitettiin venäläinen elokuvaklassikko Bim Mustakorva sekä herkuteltiin herkullisilla letuilla täytteineen.

3.9.2016 Osastomme oli mukana Kauhajoen ruokamessuilla (Hämes-Havunen) Kansainvälisyyskeskus Inkan Kulttuurikylpy-hankeen osastolla. Myimme bortskeittoa sekä jaoimme tietoa yhdistyksemme toiminnasta.

21.6.2016 Osastomme oli järjestämässä Maailma torilla -tapahtumaa Kurikan torilla yhteistyössä Kansainvälisyyskeskus Inkan ja Kurikan kulttuuritoimen kanssa. Tapahtuman ohjelmassa oli Nefdemariitat ja Line Dance -tanssiesitykset sekä johtokuntamme jäsen Nadejda Kakkuri lauloi upeasti venäläisiä ja ukrainalaisia lauluja. Myyntipöydistä oli mahdollista ostaa makuja maailmalta - osastomme pöydässä oli kaupan kaalipiirakkaa, rahkapiirakkaa ja nakkipullia sekä jääteetä. Lisäksi lapsille oli keppihevosrata sekä merirosvokävely-rata. Toritapahtuma keräsi runsaasti väkeä.

30.4.2016 Osastomme toteutti yhteistyössä Kansainvälisyyskeskus Inkan kanssa Ystävyyden illan nuorisotalo Räimiskällä (Urheilutie 4, Kauhajoki). Ohjelmassa oli venäjänkielinen marionettinukketeatteriesitys Lumityttö, jonka esitti Teatteri Taiga-Matto Turusta sekä musiikkiesityksiä. Saimme nauttia monenmoisista herkuista eri maista.