Venäjän kielen tähti

Venäjän kielen Tähti 2018 - Parhaat videot palkitaan!

Suomi-Venäjä-Seura julistaa avatuksi Venäjän kielen Tähti 2018 -kilpailun! Tee oppilaittesi kanssa 3-minuuttinen kielitaitonäyte hauskan tarinan muotoon videolle, joka toimitetaan Suomi-Venäjä-Seuraan järjestö- ja kulttuurisihteeri Tuija Mäkiselle.

 

 

Tämän vuoden teemana on URHEILU JA LIIKUNTA
Esimerkkejä:

  • Mitkä liikuntalajit ovat kiinnostavia ja miksi?
  • Keitä urheilijoita ihailemme?
  • Mitä joukkueita kannatamme?
  • Mihin urheilutapahtumaan haluaisit matkustaa?
  • Matkalla urheilutapahtumassa?
  • Mitä liikuntaa harrastan ja miksi?

Parhaat esitykset palkitaan yhdellä 250 euron ja kahdella 150 euron rahapalkinnollaLoistaako kirkkain venäjän kielen Tähti teidän koulussanne?

Kilpailutyöt lähetetään kilpailun sihteerille Tuija Mäkiselle tuija.makinen@venajaseura.com 15.4.2018 mennessä viitteellä Venäjän kielen Tähti 2018.

Lähetykseen liitetään kilpailuvideon linkki YouTubeen, koulun ja yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero sekä elokuvassa esiintyvien oppilaiden nimi, venäjän oppimäärä ja luokka-aste.

Tulosta oppilaillesi kilpailukutsu liitteenä!

Huom! Kilpailu on tarkoitettu myös venäjänkielisille koululaisille ja opiskelijoille!

Vuoden 2017 kilpailun voittajavideot

1. palkinto Hämeenlinnan Seminaarin koulun 6. luokan video ”Suomi” https://www.youtube.com/watch?v=rpfD5VlE7Rs. Työryhmä: luokan 20 oppilasta: A2-venäjä 4. luokalta alkaen.

2. palkinto Porvoon Linnajoen koulun 7. luokan video ”Suomi 100 -jääkiekko-ottelu” https://youtu.be/jK7oONQVHbY   . Työryhmä: 6 oppilasta, A-venäjä 4. luokalta alkaen.

3. palkinto Joensuun Itä-Suomen koulun 8.-luokkalaisen Lyyti Linjaman ja 6.-luokkalaisen Fanny Linjaman video ”Suomen kansalliset symbolit” https://m.youtube.com/watch?v=yi5VYSYDlyU.Kahden oppilaan yhteinen produktio.

Kunniamaininnat sijat 4-7:
Itä-Suomen koulun Joensuun yksikön 3. luokan esitys ”Suomi” https://youtu.be/hDtF6Pm48a4,
Helsingin suomalaisen yhteiskoulun 9. luokan ”Tervetuloa Suomeen” https://youtu.be/jMt94d1S7sc?list=PLr7b-oABqzCQapO7bL3R1nzC5AaacTtSI,
Juankosken koulun 8. luokan ”Talvisota” https://www.youtube.com/watch?v=roc6ZmZEkQ4&feature=youtu.be
Luumäkeläisen Kangasvarren koulun 3.-4. luokan esitys ”Elokuvani” https://youtu.be/0f13ineJTCA.

Tiedote Venäjän kielen tähti 2017 -kilpailun voittajista

Säännöt

Kisaan voivat osallistua kaikki venäjän kielen lyhyttä tai pitkää oppimäärää opiskelevat peruskoululaiset sekä lukioiden ja 2. asteen ammatillisten oppilaitosten opiskelijat.

Oppilaat ideoivat pienissä ryhmissä tai pareissa venäjänkielisen esityksen, joka tavalla tai toisella liittyy venäjän kieleen tai kulttuuriin.

Jokaiselle esitykselle tulee antaa nimi ja esityksen suosituskesto on 2-4 minuuttia.  Esitystapa on vapaa.

Kilpailutyöt ladataan opettajan, ryhmän tai koulun omalle youtube-tilille, jonka koodi toimitetaan Suomi-Venäjä-Seuraan, joka pääsee katsomaan videon koodin avulla.

Vinkki

Ennen varsinaista videointia esityksiä kannattaa harjoitella riittävästi ja kiinnittää huomiota siihen, että puheesta saa selvää ja oppilaiden äänet kuuluvat kunnolla.

Kysy lupa lapsen osallistumisesta kilpailuun. Videoiden käyttö

Videoituja esityksiä käytetään myöhemmin voittajien julkaisussa ja kielivalintatilaisuuksissa. Vanhemmilta tulee kysyä etukäteen lupa lapsen osallistumisesta kilpailuun, jos hän on tunnistettavissa esityksestä.

Älä käytä Copyrightin alaista aineistoa

Huom! Copyrightin alaista aineistoa (musiikkia, kuvia, tms.) ei voi esittää julkisissa tilaisuuksissa, jollaisia myös kielivalintatilaisuudet ovat.

Palkinnot
Suomi-Venäjä-Seura palkitsee parhaat esitykset lahjakorteilla ja jakaa kunniamainintoja muille loistaville esityksille.  
 
Kilpailutöiden lähettäminen

Kilpailutöiden saatteeksi tulee liittää koulun nimi ja osoite, yhdyshenkilön nimi ja yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero) sekä tekijöiden ja esityksissä näkyvien oppilaiden nimet, heidän opiskelemansa venäjän kielen oppimäärä ja luokka-aste.
Elokuvat tulee ladata opettajan, ryhmän tai koulun omalle youtube-tilille, jonka koodi toimitetaan kilpailuajan päättymiseen mennessä Suomi-Venäjä-Seuraan tuomariston sihteerille Tuija Mäkiselle tuija.makinen@venajaseura.com

Loistaako venäjän kielen tähti juuri teidän koulussanne?

Lisätiedot:
Tuija Mäkinen
järjestö- ja kulttuurisihteeri
Suomi-Venäjä-Seuran
Länsi-Suomen piiri ry.
puh. 010 396 2800
GSM 040 506 4556
tuija.makinen@venajaseura.com
www.venajaseura.com/lansi-suomi

 

LiiteKoko
Venäjän kielen Tähti 2018 kilpailukutsu.pdf207.47 Kt
Vuoden-2017-Venajan-kielen-Tahti-loistaa-Hameenlinnassa-11-5-2017.pdf348.83 Kt