Rekisteröinti Venäjälle

Ulkomaalaisen rekisteröinti Venäjällä

Rekisteröintiä koskevaa määräaikaa on muutettu ajalle 1.6.-12.7.2017:  Moskovaan, Pietariin, Kazaniin ja Sotshiin matkustavat ulkomaalaiset on rekisteröitävä yhden vuorokauden sisällä maahantulosta Venäjän maahanmuuttoviranomaisille (Venäjän presidentin asetus nro 202/9.5.2017). Rekisteröinnin voi suorittaa vastaanottava osapuoli Venäjällä. Hotellit rekisteröivät asiakkaansa matkan kestosta riippumatta. Lisätietoja venäjäksi:

Lain mukaan poliisi ei voi enää sakottaa ulkomaalaisia, joiden rekisteröintipaperit eivät ole oikein voimassa tai paperit puuttuvat tai ovat hävinneet. Sen sijaan viisumikutsun ulkomaalaiselle tehnyt organisaatio tai taho on vastuussa rekisteröintipuutteista. Rajaviranomaiset voivat kuitenkin sakottaa puutteellisen rekisteröinnin kanssa rajan ylittävää ulkomaalaista.

Kenen tulee rekisteröityä?
Venäjän ulkomaalaislain mukaan ulkomaan kansalaisen on rekisteröidyttävä paikallisessa sisäasiainhallinnossa seitsemän arkipäivän kuluessa (huom! 1.6.-12.7.2017 yhden vuorokauden kuluessa Moskovaan, Pietariin, Kazaniin ja Sotshiin matkustavat) matkakohteeseen saapumisestaan. Rekisteröinti on voimassa vain siinä kaupungissa, jossa se on tehty. Toiselle hallinnolliselle alueelle siirryttäessä rekisteröinti on tehtävä uudelleen.

Missä rekisteröinti tehdään?
Hotelleissa yöpyvien rekisteröintiasiat hoitaa hotelli. Muussa tapauksessa rekisteröinnin voi tehdä Venäjän sisäministeriön maahanmuuttoviranomaisessa tai yhdessä majoittajan kanssa postitoimistossa.

Mitä asiakirjoja rekisteröintiin tarvitaan?
Rekisteröintiä varten tarvitaan henkilön passi, rajanylityksen yhteydessä täytetty ja leimattu maahantulokortti, täytetty rekisteröintihakemuslomake ja asunnonhaltijan kutsukirje, jossa pyydetään rekisteröintiä.

Maahantulosäännösten noudattamatta jättäminen on hallinnollinen rikkomus. Kahdesta tai useammasta hallinnollisesta rikkomuksesta saattaa seurata maahantulokielto.